ALIGATOR MUJA IZ BEO ZOO vrta SVETSKA SENZACIJA 

Čuvenom aligatoru Muji iz Beogradskog zoološkog vrta, za kojeg se veruje da je najstariji pripadnik svoje vrste van prirodnog staništa na svetu, ali je i dalje dobrog zdravlja i, za svoje godine, odličnog apetita, posvetila je pažnju britanska novinska agencija Rojters.

– Gegeneracije Beograđana i turista dolaze u zoološki vrt na Kalemegdanu da vide Muju. Muja je, iako se malo kreće, i dalje vrlo živahan za vreme obroka i tada ga posetioci mogu videti kako mljacka pacove i prepelice. Međutim, tada pokaže i svoje godine, budući da ponekad promaši kada se baci na svoju metu – piše Rojters. 

Za sada je njegov jedini zdravstveni problem gangrena, koja je dovela do amputacije prednje desne kandže 2012. godine.

 – On je dobro… i zdrav je. Jede i u dobroj je formi za svoje godine, tako da se nadamo da će tako i ostati još mnogo godina – rekao je Rojtersu dikrektor Zoo vrta Srboljub Aleksić.

O MUJI: 

Muja je stigao iz Nemačke u avgustu 1937. godine. U članku o njegovom dolasku u novinama iz tog vremena navodi se da je imao dve godine, što znači da sada ima oko 80. Muja je preživeo bombardovanje Beograda dva puta, prvi put 1941. kad su glavni grad bombardovali Nemci i 1944. u savezničkom bombardovanju. Tada je izgubljena sva zvanična dokumentacija o njegovom transferu u Beograd. 

(Come To Serbia, Reuters)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =