TERMALNA RIVIJERA: Mesto koje radi od jutra do ponoći i tako 365 dana u godini

Da li možete da zamislite da se u sred jeseni ili pak zime, skinete do gole kože i zaronite u vodu, a da vam ne bude hladno, već da imate najlepši osećaj?

Upravo to smo iskusili! Ali, takođe, nauživali smo se i u sred leta, na istom tom mestu na kom smo se savršeno sakrili od žege, rashladili, ali i podigli adrenalin.

Reč je o akva parku „Termalna rivijera“ – kompleksu koji već šestu godinu dočekuje goste i to 365 dana u godini, od jutra do ponoći.

Nalazi se u Bogatiću, a podignut je na jednom od najbogatijih geotermalnih nalazišta u Evropi. Bilo je potrebno čak 1.700 godina da se posle Rimljana ponovo koriste lekovite vode na ovom području.

PRAVI KOMFOR

Naime, odavno je poznato da Mačva leži na termalnim vodama, ali je dugo bilo van prakse da se tople vode koriste i u rekreativno-turističke svrhe. Upravo to će sve hedoniste i ljubitelje turizma najviše zanimati! Lokalno stanovništvu je ovu privilegiju uvrstilo u redovnu aktivnost i s uživanjem koristi komfor koji tople vode pružaju, ali posetici iz drugih gradova ostaju iznenađeni ugođajem.

LEKOVITA VODA

Ovaj akva park koristi veoma kvalitetne izvore na kojima temperatura vode dostiže 75 stepeni Celzijusovih, a potom se rashlađuje u zavisnosti od potreba i godišnjih doba. Kupanje u termalnoj vodi ne nudi samo opuštanje i uživanje, već pruža još jedan benfit: svojim sastavom voda stvara izuzetno povoljan efekat za kožu i zdravlje čoveka, tako da je zdravstvena dobrobit još jedan razlog zašto ljudi žele da dođu u Bogatić i da tu posetu ponavljaju redovno.

ŠTA SVE NUDI KOMPLEKS

Da biste stigli do Termalne rivijere iz Beograda, potrebno vam je oko sat i 20 minuta vožnje kolima, odnosno oko 100 kilometara. Poslednjih nekoliko kilometara od glavnog puta, pa do samog kompleksa se prelazi uskim putem, ali asfaltiranim. Ispred samog kompleksa nalazi se veliki parking gde možete parkirati svoje vozilo, a u zavisnosti od godišnjeg doba, tu su i različite ponude.

Kada je leto, otovren je i akva park s toboganima i skakaonicama, koji su posebno atraktivni za decu. Taj deo je malo izdvojen u odnosu na termalni bazen.

Zimi ovaj deo nije aktivan, ali je zato tu bazen sa prelepom toplom vodom. Pored toga, postoje i hidromasažeri, topli kreveti, bar i restoran.

Od hrane i pića ima gotovo svega, a ono što bi svi posetioci složno pohvalili je radno vreme! Od jutra do ponoći.

To je njbolje za one koji rade do pet, šest i misle da je nemoguće da bilo gde stignu posle radnog vremena. Međutim, to nije slučaj sa termalnom rivijerom. Čak i oni koji su najzaposleniji, posle odlaska sa radnog mesta, mogu da stignu ovde i da provedu nekoliko sati u opuštanju i miru, sve do ponoći.

Ipak, oni koji dolaze iz nekog udaljenijeg mesta, ili iz inostranstva, a žele da njihov izlet bude više od jednodnevnog, mogu da ostanu na spavanju.

Postoji odličan smeštaj i to po pristupačnim cenama.

Ovaj tekst je deo projekta „Sedam čuda Bogatića“ i sufinansirala ga je opština Bogatić. Stavovi u sadržaju nisu stavovi opštine.

(Come to Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =