VELIKA REKONSTRUKCIJA PUTEVA U OPŠTINI SVILAJNAC: Turiste čeka lakše i lepše putovanje

Posle pauze zbog restriktivnih mera uzrokovanih epidemijom korona virusa nastavljeni su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Svilajnac Markovac.

– Radi se potpuna rekonstrukcija puta Svilajnac-Markovac u dužini od 6km. Prva deonica duga oko 2,5km nalazi se na teritoriji opštine Svilajnac. Vrednost investicije na teritoriji naše opštine je oko million evra, dok je vrednost celokupne investicije oko 2,5 miliona evra. Ovog vikenda je na radovima angažovano preko 100 radnika i tridesetak mašina kako bi sve išlo po planu i kako bi narednog vikenda mogao da bude urađen završni sloj asfalta. Radovi se finansiraju iz kredita Svetske banke preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Radove na rekonstrukciji puta izvodi preduzeće za puteve „Srbija auto-put“. Pored asfaltiranja regionalnog puta, radi se i sfaltiranje mosta preko Velike Morave koji se nalazi na samom ulazu u Svilajnac, u saradnji sa PZP „Kragujevac“ koje radi na održavanju ovog puta.

– Most na Moravi predstavlja usko grlo na ulazu u Svilajnac, i ovaj most je prethodno rekonstruisan, u ovom obimu, pre 32 godine kada su drvene daske zamenjene asfaltom. Tad se rekonstrukcija radila oko 6 meseci. S obzirom na to da se, pored značajnih izvoznih brendova koji već rade u Svilajncu, ove godine otvaraju tri nove fabrike mislim da je vreme da Svilajnac dobije novi most sa obilaznicom – dodaje Milanović.

(Come to Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =