Predstavljen sajt projekta Promocija turizma – Mali Zvornik na internetu

Udruženje Centar za aktivizam, toleranciju i održivi razvoj „Ad Drinum”, u okviru projekta pod nazivom „Promocija turizma – Mali Zvornik na internetu”, organizovalo je, u petak 30. novembra, prezentaciju sajta www.malizvornikturizam.com, u maloj sali Opštine Mali Zvornik. Konferenciji su, uz tim koji je realizovao projekat, prisustvovali sugrađani i novinari, kao medijska podrška.

Zorana Petković, koordinator na projektu, istakla je težnju da se uspostavi saradnja sa svim udruženjima koja promovišu turizam, zdrave stilove života, sport i rekreaciju. Ovaj sajt i prateća stranica na društvenoj mreži Fejsbuk, plod su timskog rada, saradnje dva novinara urednika i veb dizajnera koji je administrator sajta.

„Sajt je za sada besplatan, uz podršku i saradnju opštine Mali Zvornik i biće na usluzi svima. Nastojimo da pružimo autorske sadržaje, a pored naših priloga i fotografija prenosimo i informacije koje je objavio donator na zvaničnom sajtu opštine Mali Zvornik, poštujući preporuke Saveta Evrope o zaštiti zakonitih interesa nosilaca autorskih prava. Foto galerija će adekvatno predstaviti naš sajt, a biće dostupna posebna uputstva za registraciju dokumentacije sa svim neophodnim upitnicima.”

Marko Perić, web dizajner / webmaster, je osoba zadužena za dizajn, razvoj, marketing i za samo održavanje internet sajta. Prema njegovim rečima, WordPress, prvobitno razvijen za Linux platformu koju koriste, je adekvatan za upravljanje sadržajem. Obezbeđeni su: optimalan saobraćaj, smeštajni kapaciteti, foto galerija, pet domena. „Sve rubrike koje budemo radili, predstavljanje lica, događaja, manifestacija, možemo postavljati u optimalnim uslovima u godinama koje slede. Logo predstavlja naš Mali Zvornik simbolizujući Sunce, reku Drinu i Šarenu bukvu, a zastupljena je i „šarenica” koja je pronađena u pećini.

Nudimo rubrike „Zanimljivosti”, „Izdvajamo” namenjene animiranju posetilaca stranice, „Smeštajni kapaciteti” koji će najviše zanimati turiste koji planiraju posetu opštini Mali Zvornik, prenoćište, pansione, obedovanje… U opciji su ćirilica i tekst na engleskom jeziku, a planiran je i prostor za reklamu, džinglove, video snimke, predstavljanje klijenata. Predstavili smo istorijat Malog Zvornika, geografski položaj i sadašnjost. Neke rubrike su već popunjene i dostupne posetiocima, a ostavljen je prostor za dalje unapređenje sajta. U turističkoj ponudi zastupljene su manifestacije koje se tradicionalno održavaju u toku godine, aktivnosti Planinarsko-biciklističko sportskog udruženja „Šarena bukva” Radalj, Mali Zvornik, posebna rubrika o vidikovcima, a omogućićemo predstavljanje verskih objekata – crkve i džamija, banjskih kapaciteta i objekata etno turizma poput brvnara, vikendica i etno sela. U rubrici „Smeštaj” trenutno su zastupljeni hotel, odmaralište, prenoćište, nekadašnji motel i registrovana seosko-turistička domaćinstva. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + fifteen =