Direktorka turističke organizacije poručuje: Turisti, dobro nam došli u Ljuboviju!

Brojni stranci dođu u Srbiju i ostanu u Beogradu, ali malo teže se odluče na putovanje po Srbiji jer, u velikoj meri, ne znaju kakve ih sve prirodne lepote i atrakcije čekaju u našoj lepoj zemlji. Ideja portala Come to Serbia je da, pisanjem tekstova i na engleskom jeziku, prbližimo turističke potencijale stranim, ali i domaćim turistima.

Ljubovija je jedna od opština u Srbiji koja se može pohvaliti najlepšom prirodom. Nema čoveka koji je otišao tamo, uključujući i članove ekipe portala Come to Serbia, a da se vratio ravnodušan, i da nije poželeo da se ponovo vrati u ovaj kraj.

O prelepim prirodnim prirodnim prizorima koje krase Ljubiju, u intervjuu za naš portal, govori Jelena Tošić, v. d. direktora Turističke organizacije ovog mesta, koja poručuje da su turisti, domaći i strani, dobro došli u Ljuboviju, i da će se ovde svi pobrinuti da budu dobro ugošćeni.

Postoji li neka saradnja koju imate sa Turističkom organizacijom Srbije koja bi popravila ovu situacju? Kako da stranac čuje za Ljuboviju, Soko grad, Mačkov kamen, regatu? 

U narednom periodu, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije planirana je poseta sajmovima turizma u inostranstvu, kao i dovođenje većih turoperatora.

Šta treba videti, koji su najveći turistički potencijali Ljubovije?

Turistički potencijali opštine Ljubovija su reka Drina, planina Bobija, specijalni rezervat prirode sa kanjonom reke Trešnjice i staništem beloglavih supova, znamenitosti i kulturno istorijsko nasleđe u koje spada 14 crkava i četiri manastira, Rimski most, spomen kosturnica na Mačkovom kamenu…


Koje manifestacije se organizuju?

Na teritoriji opštine Ljubovija tokom cele godine organizuje se veliki broj manifestacija. Imamo ih ukupno 20, različitog su tipa i to počev od sportsko-rekreativnih, kulturnih, gastronomskih…

Koje biste istakli?

Dve najveće manifestacije u organizaciji Turističke organizacije opštine Ljubovija koje okupljaju veliki broj posetilaca su Gastro festival koji se održava u drugoj suboti maja i Drinska regata Ljubovija, koja se održava druge subote u julu.

S kojim preprekama se Turistička organizacija Ljubovije susreće?

U prethodnom periodu postojalo je veliko ulaganje države i nadležnih ministarstava Republike Srbije. Završene su pristupne saobraćajnice na teritoriji opštine Ljubovija, što je do sada bila velika prepreka. Nedostatak sa kojim se TO Ljubovija susreće je nedovoljan kapacitet turističke organizacije, manjak edukovanih kadrova, turističkih vodiča, sezonski karakter ponude.

Kakva vam je saradnja sa opštinom?

Imamo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Zajednički pripremamo i realizujemo projekte. Akcenat stavljamo na kreiranje kvalitetnog turističkog proizvoda kako bi bili vidljiviji na tržištu.

Da li učestvujete na sajmu turizma u Beogradu?

Da, Turistička organizacija opštine Ljubovija učestvuje na sajmu turizma u Beogradu i imaćemo štand od 20. februara do 23. februara 2020. godine.

Ovaj tekst je objavljen u okviru projekta “Sedam čuda Ljubovije”, i sufinansirala ga je opština Ljubovija.

(Come to Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + eighteen =