“SRPSKI HOLYWOOD” NA PLANINI RUDNIK – Uživajte na najvećoj ljuljašci u Srbiji visokoj 5 metara!

U selu Mutanj, na planini Rudnik, jedan meštanin Ivan Jakovljević – zvani Ivo Car, dosetio se da napravi “Srpski Holywood”.

Njegova želja je oduvek bila da razvije etno-turizam u svom selu, u srcu planine Rudnik u Šumadiji, i tu želju je sa svojim prijateljima sproveo u delo 2007. godine.

Na velikoj poljani na vrhu brda, napravio je ogroman natpis “Srpski Holywood” koji se vidi čak sa Ibarske magistrale. Pored ogromnih slova, nalaze se i autentični srpski vajat i koliba i, kako se priča, najveća ljuljaška u Srbiji! Široka je 4 metra, a visoka čak 5!

Isprobali smo je i doživljaj ljujanja je predivan, a zadovoljstvo i uživanje upotpunjuje čist vazduh i prizor šumadijske prirode koja se odavde vidi kao na dlanu.

Ivo Car, domaćin srpskog Holivuda, nastavio je da svoje kreativne ideje sprovodi u delo, pa je 2010. godine, duž šumskog puta, napravio Zemlju čarobnjaka iz Oza, po motivima njegovog omiljenog dečjeg filma iz 1939. godine “Čarobnjak iz Oza”.

Od 2011. godine, ovde se organizuje nacionalni, ali od skoro i međunarodni filmski festival koji je naišao na odličan odziv sa više od 400 prijava širom sveta. Gledaoci u toku manifestacije sede na livadi, gledaju  filmove i uživaju u nestvarnoj autentičnoj atmosferi.

Ako se pitate kako stići do ovog zanimljivog mesta, dovoljno je da vam kažemo da se kod restorana “Rudnički breg” isključite sa Ibarske magistrale i pratite putokaz za “Srpski Holiwood”.  

(Come to Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + sixteen =