Zvuk Njujorka iz srpskog Božidarca – online koncert

Da i u vreme epidemije koronavirusa, kada su veliki skupovi zabranjeni, nije izgubljena mogućnost za održavanje koncerata, pokazao je Božidarac koji organizuje digital džez koncert.

Prvi online džez koncert Radivojević-Čolović Kvartet održava se u četvrtak, 27. avgusta sa početkom u 21h.

Na koncertu će se izvoditi autorske kompozicije Ivana Radivojevića i Miloša Čolovića, koje će između sebe biti u „komplementarnom kontrastu“; muzika Radivojevića se bazira na uticaju trubača Ambrose-a Akinmusire-a sa trenutne njujorške scene kao i trubača Mathias-a Eick-a sa skandinavske scene, u kojoj se mogu čuti eksperimenti u zvuku kao i jednostavne melodije, dok se muzika Čolovića bazira na džez muzici 60tih godina prošlog veka, periodu post bapa, u kojoj se može čuti inovativan pristup ukorenjen u tradiciji džez muzike.

Radivojeviću i Čoloviću se u sastavu priključuju Andreja Hristić na klavijaturi i Miloš Grbatinić na bubnjevima, jedni od najtraženijih muzičara na beogradskoj džez sceni.

Sastav:
Ivan Radivojević – truba
Andreja Hristić – klavijatura
Miloš Čolović – kontrabas
Miloš Grbatinić – bubnjevi

Svi koji žele da uživaju u džez svucima mogu jednostavno da se prijave na online koncert na linku ovde.

BIOGRAFIJA:

Ivan Radivojević je rođen 1991. u Beogradu. Osnovne studije džez trube završava u Lincu, Austriji, na Anton Brukner univerzitetu, a master studije na FMU u Beogradu. Sarađivao je sa mnogim imenima domaće i strane muzičke scene, kao što su Cristoph Cech, Akua Naru, Sofija Knežević, Rastko Obradović, Petar Krstajić, Peter Herbolzheimer, Aleksandar Grujić, Peter Tuscher i mnogi drugi. Nastupao je na velikom broju festivala i klubova u Srbiji i Evropi, kao što su Exit Festival, Beogradski Dzez Festival, Gronau Jazz Fest, Meinz Wien, Salzburg Jazz Festival itd.
Trenutno predaje džez trubu u MŠ „Stanković“ i aktivan je muzičar na beogradskoj sceni; nastupa sa popularnim bendovima kao što su Irie FM i Zemlja Gruva, nastupa sa više džez sastava u beogradskim klubovima i vodi sastav sa kojim priprema svoj prvi album.

Miloš Čolović, rođen 17.05.1998. u Beogradu. Završio je SMŠ Stanković u klasama Predraga Revišina i Srđana Stošića. Trenutno studira na Muzičkoj akademiji u Gracu (KunstUniversität Graz) kod profesora Mortena Ramsbøla. Među muzičarima sa kojima je sarađivao su Dena DeRose, Stjepko Gut, Brad Leali, Jim Snidero, Renato Chicco, Adam Nussbaum, Howard Curtis, Mario Gonzi, Vladimir Kostadinović, Big Bend RTS-a, Jelena Jovović, Sofija Knežević, Max Kochetov… Nastupao je na brojnim festivalima I u mnogim džez klubovima u Srbiji, Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Izraelu, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Albumi na kojima je učestvovao su: Tales From The Past (Uglješa Novaković),GIV and Gaslight (Aleksandar Grujić) i The Chordless Quartet (Skyler Floe). Bio je jedan od deset finalista svetskog takmičenja u kategoriji džez kontrabas u uzrastu do 35 godina BASS PRAGUE 2016. Godine 2017. dobio je nagradu ,,Mihajlo Miša Blam” za najperspektivnijeg mladog džez muzičara. Proglašen je za jednog od polufinalista takmičenja u kategoriji džez kontrabas, u okviru International Society of Bassists kongresa u Blumingtonu (Indiana, SAD), na kojem je kao jedini Evropljanin nastupao u junu 2019. Selektor je i urednik festivala ,,Oslobađanje”.

Ovaj događaj podržala je GO Vračar.

(Come to Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 19 =