GASTRO SREM – PRILIKA DA SE DOBRO JEDE, NAUČI NOV RECEPT, DRUŽI I TAKMIČI…

Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ čije je ovogodišnje zaštitno lice glumica Anja Mit, održaće se u subotu i nedelju 1. i 2. septembra na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi.

 

Ova manifestacija na jednom mestu okupiće sve domaće proizvođače i goste iz Srbije i regiona koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Svoje specijalitete izložiće proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, udruženja žena, poljoprivredna gazdinstva, vinarije, proizvođači meda, džemova, rakije, poslastičari, bombondžije.


Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete ovog podneblja i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.

Manifestacija „Gastro Srem“ nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u subotu. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ koje će biti organizovano krajem godine.

U nedelju 2. septembra u 12h pripremaće se sremački ručak, a svi prisutni moći će da degustiraju.
 – Posetioci će moći da uživaju u jedinstvenoj manifestaciji na ovom prostoru kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu. Dođite i sami se uverite da u Sremu se dobro jede, baš  – kaže direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković. 

Svečano otvaranje turističko gastronosmke manifestacije „Gastro Srem“ biće održano u subotu 1. septembra u 13h.


Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo što je opština u organizacionom smislu stasala da ponudi ovako bogat program svim posetiocima i što je iz godine u godinu sve veća zainteresovanost za „Gastro Srem“. 
Svi koji žele imaće priliku da učestvuju na konkursu za najbolju fotografiju sa manifestacije „Gastro Srem“.

Sve što treba da urade jeste da svoju fotografiju sa manifestacije objave na svom Instargam ili Facebook profilu sa hashtagom #gastrosrem. Organizator događaja Turistička organizacija opštine Stara Pazova će u nedelju 9. septembra proglasiti pobednika i adekvatno ga nagraditi.

(Come To Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 14 =