Vladimiračke manifestacije decu podstiču na pravilan razvoj

U želji da popularizuje sport, zdrave životne stilove i dobre navike, opština Vladimirci je organizovala veoma zanimlivu akciju: Seosku olimpijadu.

Seoska olimpijada u avgustu

Prepoznajući značaj ove sportske ideje, Sportski savez Srbije se pridružio i podržao je olipmijadu. Ona je ove godine držana od 24. do 26. avgusta.

Cilj je da se širi ideja o olimpimizmu, što utiče na razvoj masovnog takmičenja i negovanja dobrog odnosa među ljudima.

Organizacija ovakve manifestacije zahteva saradnju žitelja svih stnaovnika, što podstiče timski rad i dobre odnose među ljudima. Organizatori poručuju da Seoske olimpijske igre đire pozitvan uticaj na psihofizičko zdravlje ljudi i dece.

Ekološke aktivnosti

U saradnji sa preduzećem JKP „IZVOR“ Vladimirci, svi učenici osmog razreda OŠ „Žika Popović“ učestvovali su ove godine, kao  članovi sekcije, u ekološkoj aktivnosti.

Dan opštine 9. decembar

U organizaciji kulturno umetničkog društva „Diša Atić“ i lokalne samouprave opštine Vladimirci obeležava se Dan opštine Vladimirci 9. decembra

Atletika za osobe sa invaliditetom

Već 3. godinu za redom u vladimiračkom naselju Prov održava se međuopštinsko takmičenje u atletici za osobe sa invaliditetom.
Ove godine je takmičenje održano u petak 03.08.2018 na terenu FK Provo u Provu. Takmičenje je organizovalo Udruženje paraplegičara mačvanskog okruga uz podršku Sportskog saveza opštine Vladimirci.

Dobra vest za građane Vladimiraca je da je tokom leta ove godine počelo sa radom novo sportsko Udruženje ,,Sava -Mesarci,, u Mesarcima u Domu kulture Mesarci. Napravjena je nova streljana sa pet mesta za strelce.

Pecanje ribe na plovak u Kaoni

U manastiru Kaona u opštini Vladimirci ove godine je organizovano takmičenje u pecanju ribe na plovak za decu do 15 godina na velikom manastirskom jezeru.

Propozicije takmičenja su bile, 1 takmičar 1 štap – bez pomoći odraslih.

Tekst je deo projekta „Sedam čuda Vladimiraca“ koji je sufinansirala Opština Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva. 

(Come To Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =