MUZIČKI SPEKTAKL NA TAŠU:„Tiveri korporejšn“ 26. juna u Beogradu

Svetska muzička atrakcija „Tiveri korporejšn“ održaće koncert 26. juna na stadionu Tašmajdan, najavili su iz „Long pleja“.

Osnivači grupe, producentski i autorski duo koji čine Rob Garza i Erik Hilton, zaslužni su za nastanak čitavog poddžanra elektronske muzike oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, dauntempa, indijskog trip-hopa i bosa nove.
U svetu muzike, američki sastav „Tiveri korporejšn“ (Thievery Corporation), izgradio je planetarno uspešnu karijeru bez radijskih hitova, visokobudžetnih spotova i podrške velikih diskografskih kuća.

Nastupaju širom sveta, zvezde su velikih festivala kao što su „Coachella“ i „Lollapalooza“ i beleže milionske tiraže albuma i preglede na Jutjubu

„Kada ljudi dođu na naš nastup, dobiju nešto što poseduje energičnost i intenzitet. Nešto što ima dosta energije“, objašnjava Garza koncertnu privlačnost i moć benda.

Upravo pred beogradski nastup bend je objavio i novi spot za pesmu „Culture of Fear“.
„Evo mali pokazni video-spot koji smo uradili za stvar ‘Culture of Fear’ kako bismo vas uveli u raspoloženje za našu svetsku turneju ove godine“, navode iz Thievery Corporation, koji su odabrali angažovanu naslovnu stvar sa albuma „Culture of Fear“ (2011), kako bi pokazali kroz dinamičnu rasplesanost i razigranost benda sjajnu atmosferu koja vlada na njihovim nastupima.

Garza i Hilton su započeli debi albumom Sounds From the Thievery Hi-Fi (1996), kada su ih pomalo povezivali sa svežom britanskom trip-hop scenom.

Usledili su albumi Mirror Conspiracy (2000), The Richest Man in Babylon(2002) i The Cosmic Game (2005), gde su im saradnici Peri Farel, Vejn Kojn i Dejvid Birn.

Garza i Hilton potom realizuju subverzivne snimke koji odaju njihovu strast ka društvenom aktivizmu, što se čuje na albumima Radio Retaliation (2008) i Culture of Fear (2011).

Posle odavanja poštovanja bosa nova uticajima na albumu Saudade (2014), grupa „zaranja“ u klasične rege i dab zvukove Jamajke na The Temple of I & I (2017) i potom Treasure from the Temple (2018).

„Nikad nismo pokušavali da nađemo mesto muzičkoj industriji. Počeli smo stvarati muziku u klubu sa slučajnim komadima muzičke opreme među gajbama sa pićem. Naš ristup muzici dopustio je da se nikad ne osetimo ograničenima na samo jedan određen zvuk, pa smo prešli mnoge fascinantne muzičke predele“, objašnjava Garza.

Ulaznice za koncert 26. juna na Tašu u pretprodaji koštaju 2.000 dinara.

(Come To Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 4 =