BOGATIĆ ĆE DA INVESTIRA U TURIZAM: Darko Mašić, direktor Turističke organizacije opštine Bogatić, o planovima za budućnost

Opština Bogatić se s pravom može nazvati skrivenim turističkim blagom Srbije, s obzirom na svoje potencijale, naročito kad je reč o geotermalnim vodama, gde je ova opština jedna od lidera u regionu.

Pored poznatih manifestacija kao što su Hajdučka regata, Hajdučko veče i Mačvanske lile, tu su i etno parkovi kao Sovljak i Avlija, Termalna rivijera i Banja Jokin Grab, manastir Ilinje, crkve u Glušcima i u Bogatiću, dok je Hipodrom sa svojim bogatim programom ponos Bogatića i Mačve.

Pored verskog i zdravstvenog turizma, veliki je potencijal i u ribolovnom turizmu, a i đačke ekskurzije imaju šta da vide u opštini Bogatić.

Ono što nedostaje su ozbiljna ulaganja u turizam, a prvi čovek Turističke organizacije Bogatić, Darko Mašić, optimista je kad je reč o ovome, pogotovo pošto je Vlada Srbije u maju 2019. godine donela Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u sektoru usluga hotelijerskog smeštaja. Drugim rečima, investitori će moći da dobiju subvencije, što može da bude od ključnog značaja kad je reč o razvoju turizma u sredinama poput Bogatića.

– Intenzivno radimo kako bismo povećali broj ležaja u opštini. Na primer, godinu smo počeli sa 4 ležaja u domaćoj radinosti, trenutno ih imamo 30, uz interesovanje za dalju kategorizaciju. U ponudi imamo trenutno četiri apartmana, studio apartman, seosko turističko domaćinstvo i više soba. Radimo na tome da se ovi kapaciteti prošire – kaže Mašić za Come to Serbia.

Po njegovim rečima, posebno se radi na proširenju kapaciteta u Crnoj Bari, pored obale Drine, i u Bogatiću, zbog ljudi koji dolaze u Termalnu rivijeru, najpopularniju destinaciju u Opštini.

– U Termalnu rivijeru gosti dolaze iz opštine, ali i iz Beograda, Novog Sada, pa čak i iz inostranstva, a ovaj park je za posetioce otvoren tokom cele godine – rekao je Mašić.

Direktor TO Bogatić najavljuje i nove investicije u turizam u opštini:

– Kompanija Infofin, koja već uspešno vodi hotele u Banji Koviljači i Malom Zvorniku, pregovara sa lokalnom samoupravom da se izgradi turistički objekat sa 150 ležaja, wellness centrom, otvorenim i zatvorenim bazenima, akva parkom i parkingom. Pri kraju su urbanistički projekti i očekujemo početak realizacije – kaže Mašić.

Ova investicija bi trebalo da vredi više od 7 miliona evra, a kompleks bi trebalo da se prostire na 7 hektara.

Mašić kaže da je ovo samo početak, i da veliki geotermalni potencijal Bogatića, dobra putna mreža i povoljan geografski položaj garantuju još ovakvih projekata i investicija.

Ovaj tekst je nastao u okviru projetka „Sedam čuda Bogatića“ i sufinansirala ga je opština Bogatić. Stavovi u tekstu nisu stavovi opštine.

(Come to Serbia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + one =